Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Antigua en Barbuda?

Het huidige klimaat van Antigua en Barbuda wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 31°C tot minimaal 28°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 30°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 23°C en in de warmere maanden rond de 26°C.

De hoogste temperatuur in Antigua en Barbuda in de afgelopen 10 jaar was 36°C in september 2020. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 25°C in februari 2023.

Jaarlijks valt er gemiddeld 838 mm neerslag in Antigua en Barbuda. Ter vergelijking, Nederland ontvangt 840 mm neerslag per jaar.

Bekijk het weer voor Antigua en Barbuda Chevron

Beste reistijd voor Antigua en Barbuda

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Antigua en Barbuda is januari tot en met oktober en december. In deze periode heb je een prima temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Antigua en Barbuda te bezoeken. In de overige maanden van het jaar valt er teveel neerslag of is de temperatuur niet ideaal voor een bezoek, als je van zonnig en aangenaam weer wilt genieten.

Goedkope zonvakanties naar Antigua en Barbuda Link

Klimaattabel van Antigua en Barbuda

De klimaattabel van Antigua en Barbuda toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 28 28 29 29 30 30 31 31 31 31 30 29
Temp. min (°C) 24 23 24 24 26 26 27 27 26 26 25 24
Neerslag
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
Droplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
Neerslag (mm) 45 38 35 49 76 49 62 83 117 94 123 67
UV-index 8 8 9 9 9 9 9 9 9 8 7 7

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

Plan je volgende vakantie

Mis de beste vakantiedeals voor Antigua en Barbuda niet en bekijk wat onze partners voor jou hebben.

Of ontdek alle aanbiedingen bij:

Ervaringen met het weer in Antigua en Barbuda

UitstekendStarStarStarStarStar

Mooie zonnige dagen, ideaal voor strand en zwemmen. De zee... meer

Aimee

UitstekendStarStarStarStarStar

Februari in Antigua en Barbuda is hemels. Stralende zon en p... meer

Hugo

Gemiddelde temperatuur per maand in Antigua en Barbuda

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Antigua en Barbuda. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Antigua en Barbuda

Gemiddelde neerslag per maand in Antigua en Barbuda

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Antigua en Barbuda gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Antigua en Barbuda

Gemiddelde UV-index per maand in Antigua en Barbuda

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Antigua en Barbuda. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Antigua en Barbuda

Temperatuur per jaar in Antigua en Barbuda

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Antigua en Barbuda. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Antigua en Barbuda

Neerslagsom per jaar in Antigua en Barbuda

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in Antigua en Barbuda. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Antigua en Barbuda

Ervaringen met het weer in Antigua en Barbuda

Het weer in Antigua en Barbuda wordt gemiddeld beoordeeld met 4,7 van 5 sterren door 12 bezoekers. Ben jij in Antigua en Barbuda geweest? Deel jouw ervaring met het weer zodat je andere bezoekers hiermee kunt helpen.

Schrijf je eigen beoordeling Down

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Mooie zonnige dagen, ideaal voor strand en zwemmen. De zeewatertemperatuur was uitstekend, ideaal voor een zonnige vakantie en volledige ontspanning. Sterk aanbevolen!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

We genoten van de tropische zon met temperaturen van 26-29°C. Wel vielen er af en toe buien, die koude temperaturen met zich meebrachten. De zee was warm en uitnodigend om te zwemmen. Redelijk 4 sterren hotel.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

We hebben een heerlijke zomervakantie gehad in Antigua en Barbuda! Ondanks enkele regenbuien was het weer overwegend zonnig en verrassend warm. Zwemmen in de helderblauwe zee was heerlijk. Net iets minder door deze onverwachte buien.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Februari in Antigua en Barbuda is hemels. Stralende zon en prachtige, warme zee. De lucht was altijd blauw. Geweldige zeilervaring!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Er viel lichte regen, maar over het algemeen waren de weersomstandigheden goed. Ideaal voor een strandvakantie en zwemmen in de helderblauwe zee. Maar het water kan relatief warm zijn.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

December in Antigua en Barbuda is perfect. Zonnige, warme dagen zijn ideaal om te ontspannen op het strand of om de eilanden te verkennen. Even snel douchen. Een werkelijk ideale plek om te zonnebaden!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Het regende die dag, maar het warme weer maakte alles goed. Zwemmen in de zee was verfrissend.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

De zon scheen en de temperatuur was perfect voor stranddagen en eilandhoppen. Een waar paradijs voor zonaanbidders en een 5 sterren vakantie.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

De overvloedige zonneschijn en aangename temperaturen maakten mijn vakantie onvergetelijk. Ideaal voor zonnige plaatsen!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

De zon scheen elke dag, perfect voor een strandvakantie. Het water was warm en kristalhelder; Ideaal om te zwemmen. Een absolute 5-sterrenervaring.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Hoewel er enkele buien vielen, brachten deze alleen maar welkome verlichting op dit zonnige eiland. Geniet van zwemmen in de prachtige turquoise zee. Ideaal voor een strandvakantie!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

De zee was ideaal om te zwemmen, schoon en op de juiste temperatuur. Paradijs voor zonaanbidders!

Ben je in Antigua en Barbuda geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Antigua en Barbuda achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Antigua en Barbuda per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Antigua en Barbuda en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Antigua en Barbuda kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven