Zwembaden van Fame Residence Lara Resort en Spa in Antalya, Turkije

Fame Residence Lara & Spa in Turkije

Op zoek naar een tophotel voor je volgende vakantie naar Turkije? Ga dan naar het luxe 5 sterren Fame Residence Lara & Spa in Antalya! Onlangs hebben we dit hotel zelf uitgebreid getest, inclusief alle glijbanen, en we delen graag onze ervaring met je.

Fame Residence Lara & Spa: de pluspunten

Glijbanen van Fame residence Lara en Spa in Antalya, Turkije

Een van de mooiste hotels van de Turkse Riviera is is het Fame Residence Lara & Spa resort. Het ligt direct aan het fijne zandstrand en de azuurblauwe zee waar je een heerlijke verkoelende duik in kunt nemen als de warmte van de zon je wat teveel wordt.

Fijn aan het resort is dat er veel voorzieningen zijn, veel activiteiten worden georganiseerd, zeer geschikt is voor zowel stellen als gezinnen met kinderen en relatief betaalbaar is. Daarnaast is het All Inclusive wat betekent dat al het eten, drinken en snacks zijn inbegrepen en je dus van tevoren weet wat je kwijt bent aan je vakantie. Ideaal!

Bekijk hier het weer en klimaat van Antalya

Neem een duik in een van de zwembaden

Fame residence Lara resort en spa

Het Fame Residence resort beschikt over een groots opgezette tuin waar heel wat zwembaden liggen die in elkaar overlopen door middel van watervallen. Er staan meer dan voldoende ligbedjes zodat je altijd een plekje hebt en niet ’s ochtends vroeg al je handdoek hoeft neer te leggen.

Bovendien is er een apart kinderzwembad dat overdekt is door een doek zodat de kleintjes nooit in de directe zon aan het spelen zijn en hun huidje beter beschermd is.

Natuurlijk kun je naar een apart waterpark als je op zoek bent naar spanning en een adrenalinekick maar het resort zelf beschikt ook over 6 glijbanen op verschillende hoogtes en met verschillende snelheden, in het licht en in het donker. Gaaf! De vriendelijke badmeesters zorgen er via een walkietalkie voor dat er nooit de kans is dat mensen tegen elkaar aankomen, ook niet in het zwembad aan de glijbanen.

Geweldig animatieteam

Watervolleybal spelen met het animatie team

Een van de dingen die me echt positief is opgevallen in Fame Residence Lara & Spa is het animatieteam. Hier hebben ze het perfecte evenwicht gevonden tussen spontaniteit, gezelligheid en de juiste activiteiten zodat er voor iedereen iets is, zonder dat het opdringerig of vervelend wordt.

Er zijn activiteiten voor jong en oud. Van de allerkleinsten tot de mensen die al heeeel lang volwassen zijn 😉 en natuurlijk alles er tussenin. De kleintjes vermaken zich uitstekend bij de kidsclub, voor de tieners is er van alles en ook aan volwassenen is gedacht. Bovendien zijn er iedere avond leuke shows die rouleren per twee weken zodat je altijd iets anders te zien krijgt. Ik heb zelf een aantal keren meegedaan met het beachvolleyballen wat super leuk was en waar een goede sfeer hing. Fanatiek maar gezellig: helemaal top!

All Inclusive: aan alles is gedacht

All Inclusive diner buffet

Het voordeel van een All Inclusive vakantie is natuurlijk dat je van tevoren precies weet wat je aan je vakantie kwijt bent: er komen ter plaatse geen extra kosten meer bij voor eten en drinken. Dan is het wel belangrijk dat het eten goed en lekker is. In Fame Residence Lara is ontbijt, lunch en diner inbegrepen, evenals snacks en drankjes.

Op diverse plekken bij het zwembad en het strand zijn plekken waar je lekkere dingen kunt halen. Zo is er een patisserie waar je heerlijke taartjes, cakejes en baklava kunt krijgen. Daarnaast is er een wafel- en ijsjes station waar verse wafels worden gebakken en waar je ijsjes kunt krijgen. Of natuurlijk de combinatie van wafels met ijs! Kies uit een van de 10 bakken met sprinkels, nootjes en sausjes als topping en je heerlijke snack is klaar.

Op andere plekken kun je heerlijkheden krijgen zoals gegrilde kippetjes, patatjes en traditionele Turkse specialiteiten.

Natuurlijk kun je ontbijt, lunch en diner in buffetvorm nuttigen maar er is ook een á la carte restaurant. Bij het buffet heb je onbeperkte keuze uit tientallen gerechten of kun je een verse pasta of wokgerecht laten maken bij een van de koks. Vergeet ook zeker niet het dessertbuffet dat vol staat met taarten, baklava, toetjes en vers fruit waar je de smaak van de zon in proeft.

Spa en wellness

hamam en wellness

Het Fame Residence Lara beschikt ook over een uitgebreid spacentrum met een binnenzwembad, hamam en de mogelijkheid om een lekkere massage of ontspannende gezichtsbehandeling te boeken.

Hier vind je ook de fitness van het resort met genoeg apparaten en losse gewichten om ook op vakantie lekker aan de slag te blijven met je sport. De fitness opent om zeven uur ’s ochtends, ideaal als je graag vroeg begint!

Hotelkamer

Je hebt keuze uit diverse hotelkamertypen in Fame Residence Lara. De kamers zijn onlangs vernieuwd en stijlvol en modern ingericht. Mijn kamer was van alle gemakken voorzien en had een groot terras met uitzicht over zee. Iedere dag werd de kamer schoongemaakt en de minibar gevuld waardoor ik altijd iets te drinken had.

In de badkamer vind je een regendouche, toilet, föhn, wastafel en een ruime keuze aan producten zoals shampoo, conditioner en bodylotion.

Omgeving van Fame Residence Lara

Kaleici, het pude centrum van Antalya

In de directe omgeving van het hotel vind je diverse restaurants en winkeltjes. Op een half uurtje met de taxi vind je het authentieke centrum van Antalya, dat eeuwenoud is en waar je door de smalle straatjes kunt wandelen. Natuurlijk kun je ook diverse watersporten beoefenen. En wist je dat in Antalya prachtige watervallen te zien zijn die van een rots zo in zee storten? Deze kun je het beste bekijken vanaf een boot. Vanuit een klein haventje zetten iedere dag meerdere boten koers naar de watervallen zodat je ze van dichtbij kunt zien.

Een aanrader die misschien niet zo bekend is maar die ik van harte kan aanbevelen is de Porsche Safari in natuurgebied Güver Uçurum Valilik. Je mag hier zelf rijden in een Porsche Cayenne terwijl een uitstekende gids voorop gaat en je via de walkietalkie van alles verteld over de omgeving en de lokale flora en fauna. Hier leven een aantal bijzondere dieren en tijdens je tour kun je zwemmen in het schone bergwater, genieten van Börek op de oever van de rivier en wordt er een heerlijke lunch gemaakt op de BBQ door de kok.