Zwembad en glijbanen van het Kahya hotel in Alanya, Turkije

Kahya Hotel Turkije: voordelig All Inclusive op een topbestemming

Op zoek naar een All Inclusive hotel met een geweldige prijs/kwaliteitsverhouding op een topbestemming? Dan is het 4 sterren Kayha Hotel een echte aanrader. Op uitnodiging van Corendon mochten wij dit resort vorige week uitproberen en we delen graag onze eerlijke ervaringen met je!

Goede beoordelingen

Het 4 sterren Kahya Hotel in de Turkse badplaats Alanya wordt uitstekend beoordeeld door vakantiegangers. Mensen zijn vooral tevreden over het vriendelijke personeel, het lekkere eten, de perfecte ligging en de prijs/kwaliteitverhouding.

Ligging van Kahya Hotel

Uitzicht over het Cleopatra strand in Alanya

Het Kahya Hotel heeft de perfect ligging voor een heerlijke vakantie in Turkije! Het ligt aan de boulevard van Alanya, op twee stappen van het bekende Cleopatra strand aan de pittoreske baai. Hiervandaan zie je de traditionele Turkse boten langsvaren, terwijl je geniet van het helderblauwe water waar kleine visjes voorbij zwemmen.

Op het strand staan strandbedjes en parasols voor je klaar en het vriendelijke personeel voorziet je graag van een hapje en een drankje.

In de directe omgeving van het hotel kun je lekker uit eten, naar barretjes, terrasjes of winkelen. Ook is er een grot die je kunt bezoeken en een kabelbaan naar de top van de vesting van Alanya. Dit is super leuk om te doen, want Alanya is een eeuwenoude stad en beschikt over een middeleeuwse burcht waar je door de kleine straatjes kunt wandelen én vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Alanya en haar omgeving.

Zwembad

Zwembad en glijbanen van het Kahya hotel in Alanya, Turkije

Het hotel beschikt over een fijn zwembad met maar liefst drie gave zwembaden waar je een verfrissende duik kunt nemen. Rondom het zwembad is een zonneterras aangelegd met ligbedjes en parasols. Ook is er bij het zwembad een bar waar je terecht kunt voor drankjes en snacks.

Een nadeel tijdens mijn verblijf in dit hotel was helaas het “handdoekje leggen” van veel mensen waardoor er ’s ochtends vroeg al veel bedjes bezet waren. Ik weet natuurlijk niet of dit altijd het geval is 🙂

All Inclusive

Terras het All Inclusive restaurant

Je verblijf in Kahya Hotel is op basis van All Inclusive. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtje, tussen de middag wordt er lunch geserveerd en ’s avonds geniet je van het diner buffet. Omdat er veel Duitse en Nederlandse gasten in het hotel komen zijn ook de eettijden hierop aangepast en begint het diner eerder dan in de meeste hotels het geval is.

Het aanbod van eten is goed. Er is ruime keuze en de producten zijn vers. Met de open keuken zie je de koks voor je neus je eten bereiden. Sla vooral het toetjesbuffet ’s avonds niet over!

Natuurlijk zijn ook alle drankjes en snacks inbegrepen. Voor sommige cocktails moet je bijbetalen.

Geschikt voor stellen of vrienden

Ik zou niet naar dit hotel gaan als gezin. Voor de kinderen is er, behalve de glijbanen en beperkte animatie, niet heel veel te doen. Het resort richt zeer meer op volwassenen die willen genieten van een onbezorgde vakantie met alle vertier op loopafstand. Veel tevreden gasten komen vaker naar dit hotel terug omdat het ze goed is bevallen. Ik heb weinig kinderen gezien maar dat kan ook aan de tijd van het jaar liggen, buiten de schoolvakanties om.

Wellness: heerlijk bijkomen in de hamam

Hamam van het Kahya hotel

Het resort beschikt over een hamam met Turks bad, sauna, binnenzwembad én de mogelijkheid om diverse behandelingen te boeken. Een bezoekje aan de hamam is écht een aanrader en eigenlijk iets dat je gedaan moet hebben als je naar Turkije gaat. Onze tip is om dit aan het begin van je vakantie te doen omdat je uitgebreid wordt gescrubd en je zo extra lang van je bruine velletje kunt genieten als je weer thuis bent.

Hotelkamer

Hotelkamer van Kahya hotel

Ik was super tevreden over onze hotelkamer. Die was nieuw, netjes en ruim genoeg voor twee personen. Ons balkon had uitzicht op het zwembad en een gezellig zitje waardoor we ’s avonds nog lekker buiten konden zitten voor het slapen gaan. In de koelkast konden we onze flesjes drinken kwijt, er was een grote kast en in de kluis konden we onze kostbare bezittingen kwijt.

Ook de badkamer was prima met een inloopdouche en fijne doucheproducten. Helemaal top!