Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Hoya del Cerco?

Het huidige klimaat van Hoya del Cerco wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 27°C tot minimaal 19°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 23°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 9°C en in de warmere maanden rond de 18°C.

De hoogste temperatuur in Hoya del Cerco in de afgelopen 10 jaar was 40°C in augustus 2023. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 8°C in februari 2017.

Jaarlijks valt er gemiddeld 281 mm neerslag in Hoya del Cerco. Ter vergelijking, Amsterdam ontvangt 840 mm neerslag per jaar.

Beste reistijd voor Hoya del Cerco

De beste reistijd voor zonnig weer in Hoya del Cerco is januari tot en met december. In deze periode heb je een prima temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Hoya del Cerco te bezoeken.

Klimaattabel van Hoya del Cerco

De klimaattabel van Hoya del Cerco toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 19 19 20 21 22 24 26 27 26 24 22 20
Temp. min (°C) 11 10 11 12 14 16 18 18 18 14 14 11
Neerslag
Droplet
DropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Neerslag (mm) 39 50 41 12 4,5 4,3 1,8 7,4 4,2 42 48 26
UV-index 6 6 7 8 8 8 8 8 7 6 6 5

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 23°C
  • Hoogste temperatuur: 27°C in augustus
  • Laagste temperatuur: 19°C in januari en februari
  • Neerslag: 281 mm per jaar, gemiddeld 23 mm per maand
  • Droogste maanden: 1,8 mm in juli, 4,2 mm in september en 4,3 mm in juni
  • Natste maanden: 50 mm in februari, 48 mm in november en 42 mm in oktober

Gemiddelde temperatuur per maand in Hoya del Cerco

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Hoya del Cerco, Tenerife. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Hoya del Cerco, Tenerife,

Gemiddelde neerslag per maand in Hoya del Cerco

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Hoya del Cerco, Tenerife, gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Hoya del Cerco, Tenerife,

Gemiddelde UV-index per maand in Hoya del Cerco

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Hoya del Cerco, Tenerife. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Hoya del Cerco, Tenerife,

Temperatuur per jaar in Hoya del Cerco

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Hoya del Cerco, Tenerife. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Hoya del Cerco, Tenerife,

Neerslagsom per jaar in Hoya del Cerco

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in Hoya del Cerco, Tenerife. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Hoya del Cerco, Tenerife,

Ervaringen met het weer in Hoya del Cerco

Ben je in Hoya del Cerco geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Hoya del Cerco achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Hoya del Cerco per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Hoya del Cerco en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Hoya del Cerco kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven